Cartofi umpluţi

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2011 | 11634 vizualizari

 

Zilele astea butonez calculatorul în căutare de inspiraţie pentru masa de Crăciun. Aşa am dat peste reţete care îşi aşteptau cuminţi rândul la postare. Aceasta este una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviţi ca mărime
  • un ardei roşu
  • brânză telemea
  • caşcaval
  • ciuperci proaspete sau din conservă
  • cabanos
  • smântână
  • pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluţi:

Se fierb cartofii în coajă după ce mai întâi se spală. După ce se răcesc se curăţă de coajă, apoi se taie în două şi se scobesc cu grijă de o parte de conţinut. Până se fierb şi se răcesc cartofii, se pregăteşte umplutura. Se taie cubuleţe ardeiul, cabanosul şi ciupercile, se dă pe răzătoare brânza şi caşcavalul. Se amestecă într-un castron puţin caşcaval, brânza, cabanosul, ardeiul şi ciupercile, apoi se adaugă 2-3 linguri de smântână şi puţin  pătrunjel verde. Cu această umplutură se umplu jumătăţile de cartof şi se aşează într-o tava termorezistentă, unsă cu unt. Se presară restul de caşcaval peste cartofi şi se dă la cuptor vreo 15 minute. Se scot din cuptor, se presară pătrunjel verde şi se servesc calzi.

TIPS-URI

1

Miezul scos din cartofi se face piure cu puţină smântână, se pune într-un poş şi se fac aveline peste cartofi, după ce se scot din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Byron